søndag 23. desember 2018

Skøyteisen er klar - vinter 2019

Etter flere kvelder med vannslangevanning, en del runder fra kommunens side med vannebilen og noen private runder med vanningsbilen er vi i mål: Fredag 14. desember var det klart. Og etter en uke til (22. des) er isen riktig så god.

MÅKING & RYDDING & SÅNT
Vi ber dere som bruker banen skrape den med isskrapene etter endte bruk, dette for å lette vannejobben på kveldstid. (erfaringsmessig; hvis den siste som går sånn i 7-tida på kvelden måker bort dagens "snøbøss" pleier det å være strøkent til vi vanner.).


Småmål og bruskasser kan settes ved benken på langsiden av banen (der ved den ene lysmasta). Isskrapene (det er tre stk; to stk á 1 m bredde og en stk. á ca 1,5 m bredde) kan settes opp mot masta ved benken.






De siste som går kan rydde og skrape.

Det er nemlig veldig kjekt om dette gjøres;
1. Om det kommer snø ila neste dag; da slipper vi å leite etter måker i snøen. OG; det hender kommunen brøyter; Hvis en traktor kommer, så ser ikke den en skrape som ligger under snøen - og da kan vel'ets investering fort bli til skrapjern.
2. Hvis kommunen skal opp og vanne; de er gode til å vanne og det sparer oss for mye kveldsarbe'. Da er det hyggelig om vi alle gjør det enkelt for dem ved å skrape og rydde i forkant.


VANNING
Det er ikke noen fast tid vi i vel'et, eller kommunen, vanner på. Verken mht klokkeslett eller vhilke dager; Det gjøres ved behov og kapasitet. (Har DU lyst å vanne; ta kontakt)

Men oftest er det mellom 7 og 9 om kvelden vi i vel't vanner på. Dersom dere veit at dere skal være mange som spiller en kveld; si gjerne fra for da kan vi koordinere med vanningen.

Kommunen kommer på dagtid; de prøver å komme tidlig, men det er ikke alltids det er mulig. Hvis dere er en barnehage eller skole som skal dit; si gjerne fra, slik at det koordineres med vanning (det er ikke stas for noen om det er 50 unger på vei til isen og den er nyvannet med 1 cm flytende vann oppå seg. Ungene blir våte og kommunen kan ende opp med å gjøre en jobb til ingen nytte)

Uansett; om dere er på vei utpå og ser at isen ikke har stivnet; leik en halvtime til i akebakken e.l. mens den fryser.


GRILLING
Grillen som står der er privat; det kan hende den er hos eieren i ny og ne; så ikke ta for gitt at den er der. Men spør dere i forkant; så sørger vi for at den er på leikeplassen

...og til slutt...
KOS DERE PÅ ISEN!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar